Istoria orașului prin fotografieDocumentară | ediția 2023

Rezultatele cursului de fotografie documentară

Expoziția de fotografie este întocmai ca o incursiune curioasă în felul în care un oraș poate prelua din trăsăturile și emoțiile celui care îl observă prin obiectivul camerei.
Astfel, fotografiile expuse devin mărturii ale conexiunii profunde dintre fotograf și Brașov. Orașul preia din trăsăturile și sentimentele creatorilor, captate în fiecare imagine. Emoțiile, curiozitatea și empatia devin parte integrantă din țesătura orașului, transformând străzile, clădirile și oamenii într-o oglindă a imaginilor lor.
Prin intermediul ochilor și al inimilor lor, descoperim aspecte ale orașului pe care poate nu le-am fi observat în mod obișnuit. Fiecare detaliu surprins în fotografii devine o extensie a viziunii și a experienței noastre colective.
Prin această expoziție subliniem interacțiunea subtilă și profundă dintre fotograf și oraș, între subiect și artist. Brașovul, în toată splendoarea sa, devine mai mult decât un simplu cadru; devine o poveste, o trăire și o experiență colectivă, în care fiecare privitor este invitat să se regăsească și să descopere orașul dintr-o perspectivă cu totul nouă. 

Drepturile de autor sunt cesionate cu titlu neexclusiv către Asociatia Docuart și către autoritatea finanţatoare a proiectului (Be-Brașov), Municipiul Braşov, pe perioadă nedeterminată şi fără limită teritorială. Cesionarul, autorul, are dreptul de a folosi și de a transmite altor persoane, cu titlu gratuit, spre difuzare, reproducere sau în orice alt scop, materialele realizate în timpul proiectului.

To top