Curs: realizare afiș

ATELIER DE REALIZARE AFIȘ

Nr. ateliere: 10 (teoretice șipractice)
Nr. de ore totale de curs: 40
Nr. locuri disponibile: 10
Perioadă desfășurare:
septembrie – octombrie
Participare gratuită

Profesor coordonator: Karla-Maria Broșteanu

Despre atelier:

Din suita cursurilor existente în cadrul Be-Brașov, atelierul de afiș este un exercițiu concentrat de exprimare – o invitație pentru cursanți de a-i găsi și reda viziunea creativă asupra orașului, în mod special asupra amintirilor personale recente sau îndepărtate pe care le-au format în legătura cu arhitectura Brașovului.

Afișul personal al fiecărui participant este o expresie a viziunii individuale care poate consta în colaje, ilustrații – stiluri diverse al căror scop este reușirea unor transpuneri grafice fidele arhitecturii noastre personale și arhitecturii urbane de care suntem atașați.

Rezultatele vor fi prezentate în expoziția finală Be-Brașov împreună cu lucrările din cadrul atelierelor de film, fotografie și teatru audio.

Coordonate de explorat:

1. Introducerea: aprofundare în universul afișului și despre design grafic

2. Documentare: primii pași în dezvoltarea unui afiș

3. ABC-ul afișului: curs teoretic compoziție, cromatică, elemente de design

4. Practică: exersarea cunoștințelor dobândite și învățarea programelor de procesare a imaginii

5. Feedback: sesiuni de feedback și comunicare aplicată cu coordonatorul

6. Pregătirea afișelor finale pentru expoziție: print și online

Cine poate participa?

Persoane între 16 și 33 de ani, care au cunoștințe și competențe medii în utilizarea calculatorului. Cunoștințe și competențe în suita Adobe sau alte programe open-source. Atelierul este deschis pentru cei cu simț artistic, creativitate și dorință de învățare.

Ce presupune participarea?

Înscrierea la atelier se face până pe data de 07.09.2023, ora 23:59 prin completarea formularului de mai jos.

Participanții la atelier trebuie să fie prezenți în Brașov în cadrul programului de activități pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, în zilele de weekend.

Despre profesor: Karla-Maria Broșteanu este expert în comunicare și designer grafic independent de mai bine de 10 ani. A lucrat cu peste 50 de branduri naționale și internaționale, dar și cu instituții de cultură sau diverse proiecte culturale sau sociale. În timpul liber, încearcă să dea mai departe din experiența sa profesională.


Perioada pentru înscrieri s-a încheiat

To top