Despre

Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului este un proiect organizat de Docuart, finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Proiectul Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului își propune să se alăture inițiativelor care familiarizează publicul larg, preponderent brașovean, cu repere identitare subiective  istorice și culturale ale evoluției Brașovului secolului XX, printr-o abordare specifică, curatoriată, multimedia și multidisciplinară. Proiectul urmărește consolidarea unor comunități interesate de apropierea, respectarea, păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural și arhitectural de tip urban.

Prima ediție a proiectului se va desfășura în perioada 15 august – 30 octombrie 2022 și va consta într-o serie de cursuri gratuite având ca temă filmul, teatrul și fotografia documentară, dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 14-22 de ani. Produsele atelierelor dedicate fiecăruia dintre producțiile de tip documentar, film, teatru sau fotografie, vor fi prezentate publicului într-o serie de evenimente, care vor avea loc în Brașov în luna octombrie 2022 și online, pe be-brasov.docuart.ro, pe o perioadă nelimitată.

Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului are ca principal obiectiv prezentarea unor istorii locale interpretate de comunitatea tânără din oraș, printr-o abordare participativă și multidisciplinară, precum și crearea unei comunități interesate de păstrarea și valorificarea patrimoniului cultural și arhitectural local. 

Înscrierea participanților la cursurile de film, teatru și fotografie documentară se poate face până pe 11 septembrie 2022 completând formularele aferente fiecărui curs.

To top