Curs: filmDocumentar

(ateliere online/onsite)

Deadline înscrieri: 11 septembrie 2022

Nr. ateliere: 13
Nr. de ore totale de curs: 44
Nr. locuri disponibile: 10
Perioadă desfășurare: 16.09 – 20.10 în zilele de vineri și în weekenduri
Participare gratuită

Profesor coordonator: Max Ciorbă, profesor și regizor de film documentar.

Acțiuni

Atelierul propune cursanților realizarea propriului minidocumentar, cu o durată de 3-4 minute. Toate cele 10 minidocumentare vor fi asamblate, ca într- un puzzle, într-un material comun.

Ca instrument de lucru, cursanții vor primi o un set de obiective (cameră), ce se atașează telefoanelor personale, cu care vor realiza materialele video. Materialul filmat pe parcursul cursului (brutul) va fi montat și prelucrat împreună cu mentorul și un editor de film (regizor de film documentar).

Pe parcursul celor 44 de ore vor fi atinse noțiuni de storytelling, estetica în documentar, narațiunea spusă prin imagini. Vor avea loc vizionări de film și studii teoretice ce vor fi îmbinate cu dezbateri/discuții despre modul de realizare al acestora precum și despre modul în care ele acționează asupra individului.

Obiective de învățare:

dobândirea cunoștințelor fundamentale în storytelling non ficțional; exersarea abilităților de bază necesare producției de film documentar: producție, cercetare, scriere de scenariu, interviuri, operatorie, înregistrare sunet și montaj; dobândirea cunoștințelor de istorie a filmului documentar, cu accent pe limbajul filmului, tehnici, estetică, structură, etică etc. dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, exersarea sensibilității și a gândirii critice.

Înscrierea la atelier se face până prin completarea formularului de mai jos. Participanții la atelier trebuie să fie prezenți în Brașov pe parcursul lunilor septembrie și octombrie.

INFO profesor:

Max T. Ciorbă, regizor de film documentar cu 12 ani de experiență. Și-a început parcursul cu o licență în Regie Film, un master în Film Documentar și un doctorat în Film Documentar – toate la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinau. Experiența profesională se extinde pe un spectru larg: de la regie de filme documentare, la activitate didactică (lector universitar AMTAP), colaborări cu diverse studiouri, sau poziții de expert multimedia.


Pentru înscrieri 2023 click aici

To top